De gevolgen van de klimaatverandering worden heel erg zichtbaar. In 60 jaar tijd is het aantal dagen met zeer zware neerslag in Nederland verdubbeld. 

Ons gedrag en onze gebouwen aanpassen aan het veranderende klimaat is noodzakelijk! Een oplossing voor het ontlasten van de riolering zijn waterdaken of zogenaamde blauwe daken. 

Regenwater opvangen

Bij blauwe daken blijft het regenwater tijdelijk op het dak staan. De vertraagde afvoer van het water door een geknepen afvoer zorgt voor voldoende opslagcapaciteit bij een volgende bui. Dit is een statisch blauw dak.

Een dynamisch blauw dak heeft een besturingssysteem dat water loost op basis van weersvoorspellingen wat zorgt voor een maximale opslagcapaciteit. Houdt bij de constructie van een dynamisch blauw dak wel rekening met een hogere dakbelasting.

Dakbedekking voor een blauw dak

BossCover EPDM heeft een quasi onbeperkte weerstand tegen hydrostatische druk. De druk op het membraan kan tot 35 kg/cm² oplopen zonder dat de waterdichtheid van het membraan in gedrang komt. Een minimale dakhelling is aangewezen voor een goede afwatering. Eventueel stilstaand water zal de veroudering van het membraan of de naden echter niet versnellen. Voor meer info over blauwe daken, kan u ons steeds contacteren