Isolatie is een investering die je snel terug verdient en waarmee je op termijn heel wat geld bespaart. Het aanbod aan isolatiematerialen is groot, hieronder een overzicht van de belangrijkste soorten.

Kunststof isolatie

Kunststofmaterialen zoals PIR, PUR, EPS en XPS zijn chemische hardschuimen op basis van aardolie. Deze lichte materialen isoleren goed en zijn ongevoelig voor vocht. Kunststof isolatieplaten zijn erg geschikt voor het isoleren van platte daken of voor het gebruik in vochtige omgevingen zoals gevels en kelders.

Minerale wol

Minerale wolsoorten zoals glaswol en rotswol zijn gemakkelijk te verwerken en isoleren thermisch gezien erg goed. Minerale wol past men vaak toe bij de isolatie van hellende daken, zoldervloeren en spouwmuren.

Alternatieve dakisolatie

Ecologisch isolatiemateriaal zoals cellulose heeft een zeer lage ecologische voetafdruk. Bovendien is het dampopen en beschikt dit materiaal over een hoge warmteopslagcapaciteit, wat gunstig is voor het binnenklimaat.

Specifieke info nodig?

Twijfelt u over wat u met uw platte dak wilt doen, welk materiaal u wilt gebruiken of over de combinatie met zonnepanelen of groendak? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met CPE. Wij voorzien u van eerlijk advies en denken graag met u mee over de gewenste stappen.