De bouwwereld kiest bewust voor Firestone RubberGard EPDM, hét éénlaags EPDM rubbermembraam, dat bij uitstek zorgt voor duurzame dakbedekking van zowel nieuwbouwdaken, als daken die gerenoveerd moeten worden.

De bouwindustrie zet hiermee een belangrijke stap, door te kiezen voor een lange termijn oplossing, want RubberGard EPDM is door zijn duurzaamheid kostenbesparend en daarnaast milieuvriendelijk. Bij de productie van RubberGard EPDM wordt minder energie gebruikt en het gebruik van natuurlijke grondstoffenreserves wordt beperkt.

CPE Nederland adviseert RubberGard EPDM voor alle mogelijke bouwprojecten. Dit éénlaags synthetisch rubberen waterdichtingsmembraan, geschikt voor platte- en licht hellende daken, past met zijn uitstekende duurzaamheid en sterke weerstand perfect bij de huidige behoefte van commerciële, industriële en residentiële gebouwen. Daarnaast is het in de toekomst goed aan te passen aan nieuwe eisen, waardoor veel kosten bespaard worden. RubberGard EPDM is bij einde levenscyclus volledig recyclebaar zodat basisgrondstoffen weer hergebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe EPDM membranen.

De grote voordelen van EPDM Firestone RubberGard EPDM

Het gebruik van EPDM Firestone RubberGard heeft veel voordelen, waardoor het zich onderscheidt van andere dakbedekkingsmaterialen:
EPDM Firestone RubberGard heeft een uitstekende duurzaamheid

EPDM Firestone RubberGard heeft een uitstekende duurzaamheid

Het EPDM rubbermembraan is zeer goed bestand tegen ozon, UV-straling en extreem warme- en koude temperaturen (tot -45). Het EPDM membraan blijft onder alle omstandigheden stabiel en heeft daardoor een bewezen zeer lange levensduur van meer dan 50 jaar. Hierdoor is RubberGard met recht een duurzaam product te noemen en past het helemaal in de huidige ontwikkelingen van verduurzaming in de bouwwereld.

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op Firestone RubberGard EPDM dakbedekking

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op Firestone RubberGard EPDM dakbedekking

Firestone Rubbergard is de ideale basis als je zonnepanelen of PV strips op het dak wilt plaatsen. Het materiaal is bestand is tegen zeer hoge temperaturen, slijtvast en gaat minimaal een halve eeuw mee, veel langer dan de levensduur van de zonnepanelen. Je hoeft dus gedurende de levensduur van de zonnepanelen de dakbedekking niet te vervangen.

Firestone RubberGard EPDM dakbedekking voor extensieve groendaken

Firestone RubberGard EPDM dakbedekking voor extensieve groendaken

De fysieke eigenschappen van Firestone dakbedekking vormen een uitstekende wortelbestendige bodem voor groendaken met sedum- of andere lichte begroeiing. De kans op lekkage is minimaal door het gebruik van grote membranen met een minimum aan naden. Geschikt voor residentiële platte- en licht hellende daken.

Firestone RubberGard EPDM is kostenbesparend

Firestone RubberGard EPDM is kostenbesparend

Firestone EPDM dakdekking heeft weinig onderhoud nodig, is eenvoudig te herstellen en is zeer duurzaam (50 jaar). Hierdoor bespaar je veel onderhoudskosten. Stilstaand water op RubberGard EPDM is geen enkel probleem. Dit materiaal wordt immers ook gebruikt voor vijvers.

Firestone EPDM is milieuvriendelijk

Firestone EPDM is milieuvriendelijk

Het gebruik van Firestone dakbedekking heeft geen enkele negatieve invloed op het milieu en is daardoor heel milieuvriendelijk. Het geeft in de loop der tijd ook geen giftige stoffen af. (geen uitloging)

RubberGard EPDM is eenvoudig te herstellen en te renoveren

RubberGard EPDM is eenvoudig te herstellen en te renoveren

Ook na jaren blootstelling aan extreme weersomstandigheden heeft EPDM RubberGard nauwelijks onderhoud of herstelling nodig. Kleine mechanische beschadigingen herstel je heel eenvoudig met Firestone QuickSeam Tape-producten.

Firestone Rubbergard EPDM heeft grote voordelen voor dakdekkers

Firestone Rubbergard EPDM heeft grote voordelen voor dakdekkers

Firestone RubberGard EPDM is heel soepel en licht van gewicht, waardoor je het snel en eenvoudig kunt leggen. Er zijn grote naadloze EPDM dakfolies tot 15,25 m breed en 61 m lang (930 m²)verkrijgbaar, waardoor je nauwelijks naden hoeft te maken, wat de kans op lekkage aanzienlijk reduceert. Bij het leggen van EPDM is geen open vuur (branden) nodig, waardoor je werkomstandigheden veiliger zijn. Dit kan een besparing geven in de brandverzekering op projecten.

Duits onderzoek naar duurzaamheid EPDM

Het SKZ (Süddeutsche Kunststoff Zentrum) in Würzburg heeft een studie verricht naar de te verwachten levensduur van EPDM dakbedekking voor platte daken. Rekening houdend met alle bekende externe invloeden, materiaalafwijkingen, toleranties en diverse dakconstructies komt men tot de conclusie dat de theoretische levensduur van EPDM dakfolie maar liefst 50 tot wel 70 jaar is. Zodoende wordt EPDM bestempeld als één van de goedkoopste dakbedekkingen door de afschrijving op lange termijn. De onderhoudskosten zijn minimaal en ook op het vlak van milieu scoort het materiaal bijzonder goed.

Verzekering en brandwerendheid

De brandwerendheid van Firestone RubberGard EPDM is gegarandeerd. Vele RubberGard daksystemen zijn getest en gekeurd en voldoen volgens de NEN6063. Met Firestone RubberGard EPDM kan volledig volgens NEN 6050 gewerkt worden, dat wil zeggen dat er geen open vuur nodig is voor het plaatsen van de EPDM en er dus ook geen brandgevaar bestaat bij de plaatsing van EPDM op een dak.

Firestone RubberGard, duurzaam en toekomstbestendig voor de bouwwereld

Alle voordelen van Firestone RubberGard naast elkaar gezet, kunnen we concluderen dat het een kostenbesparend, milieubewust en duurzaam product is, dat essentieel bijdraagt aan verduurzaming in de bouwwereld. Een top kwaliteitsproduct!

Specifieke info nodig?

Twijfelt u over wat u met uw platte dak wilt doen, welk materiaal u wilt gebruiken of over de combinatie met zonnepanelen of groendak? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met CPE. Wij voorzien u van eerlijk advies en denken graag met u mee over de gewenste stappen.