Er worden steeds vaker PV-panelen op platte daken geïnstalleerd, een ontwikkeling die wij als CPE uiteraard toejuichen. Toch gebeurt het nog regelmatig dat pas ná het installeren blijkt dat de verzekering de panelen niet kan verzekeren, in een aantal gevallen vanwege de technische omstandigheden of uitvoering van het dakbedekkingspakket. Voorkomen is beter dan genezen en op voorhand scherp zijn op de verzekeringseisen, voorkomt achteraf veel ellende. Daarom helpen wij u graag verder met uw zonnedak.

De voordelen van CPE

Vragen?

Vragen?

Als wij het antwoord niet weten, weet niemand het.

Advies nodig?

Advies nodig?

U kunt altijd op ons rekenen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Proactieve partner bij opstart en uitvoering.

Zoekt u kwaliteit?

Zoekt u kwaliteit?

Alleen het beste voor onze klanten: A-kwaliteit materialen

Uw project?

Uw bestelling?

Diverse projecten met zonnedaken van succesvolle oplossing voorzien.

Zonnedaken brengen verhoogde risico’s en uitdagingen met zich mee. Denk maar aan het feit dat in geval van brand de warmte onder de zonnepanelen kan blijven zitten, dat leidt tot verhoogde vlamverspreiding via dakbedekking of brandbare isolatiematerialen. Naast brand gerelateerde uitdagingen, moet u ook rekening houden met de extra belasting van het dak en de diverse weersomstandigheden. Sneeuwophoping of water op het dak kan leiden tot een te hoog gewicht, waardoor er instortingsgevaar kan ontstaan. En de constructie van de panelen, met de bijbehorende kabeldoorvoeringen, kan lekkage veroorzaken, met alle gevolgen van dien. 

Ideaalsituatie zonnedaken

In een ideale situatie worden de zonnepanelen dus gemonteerd op daken met een onbrandbare dakconstructie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van minerale wol of een onbrandbare scheidingsplaat van gips op de PIR-isolatie en bitumenvrije dakbedekkingsmaterialen. Oplossingen die wij bij meerdere projecten hebben aangedragen en uiteindelijk ook zo zijn uitgevoerd, met positieve terugkoppeling vanuit zowel verzekeraars als klanten als gevolg. Ook dient de dakconstructie qua sterkte gecontroleerd te worden. Kan het dak de extra belasting van de panelen en de hulpapparatuur aan? Een deskundig bedrijf voert deze berekeningen uit en houdt uiteraard rekening met de veiligheidsmarges voor sneeuwophoping, windstorm en waterbelasting. En last but not least: ook de resterende levensduur van de dakbedekking zal onder de loep genomen moeten worden. De levensduur van dakbedekkingen is meestal 15 tot 25 jaar, terwijl die voor zonnepanelen tot 30 jaar kan oplopen. Het plaatsen van EPDM met een levensduur van minimaal 50 – 60 jaar is een zeer duurzame oplossing waarbij we u zeker kunnen helpen met het maken van een advies.
 

Specifieke info nodig? 

Verzekeraars hebben algemene eisen opgesteld waar het de materialen, de montage en installatie en de (periodieke) keuringen betreft. Niet alleen voor het de panelen, maar ook voor de dakconstructie. Het is dus altijd aan te raden om voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen met de verzekeraar te overleggen en de eisen mee te nemen in het project. Beter op voorhand voldoen, dan achteraf constateren dat een verzekeraar weigert te verzekeren. CPE heeft door verzekeraars goedgekeurde oplossingen waar wij u graag over willen informeren. Meer weten of heeft u specifieke vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met CPE.