firestone 40 jaar

Van extreme kou tot woestijnhitte: dit product werkt al veertig jaar uitstekend!

Firestone RubberGard EPDM wordt veertig!

We staan graag even stil bij een verjaardag. Een mijlpaal eigenlijk. Want Firestone RubberGard EPDM wordt veertig! Een mooie leeftijd, die een product niet zou halen als het niet ijzersterk zou zijn. Voor ons in ieder geval meer dan genoeg reden om ‘proficiat’ te zeggen. En om die felicitatie kracht bij te zetten, willen we het product eren. Want als erkend distributeur zijn we natuurlijk ook trots! RubberGard EPDM werd in 1980 voor het eerst geïnstalleerd in Wisconsin (VS). Dat eerste project, het magazijn van Albo Manufactering Co, is tot op de dag van vandaag in gebruik. Als dat geen bewijs is van uitstekende duurzaamheid en veerkracht!

Een klein stukje geschiedenis laat zien dat Firestone in een paar decennia de platdakafdichtingsmarkt mee heeft veranderd. De bandenspecialist besloot in 1980 de markt van platdakafdichtingen op te gaan met eenlaagse dakafdichtingsmembranen. De markt werd toen nog gedomineerd door asfaltafdichtingsprodukten. De opkomst van kunststof eenlaagse dakafdichtingsmembranen maakte hoogwaardige gebouwen tegen concurrerende installatiekosten mogelijk. Er werd en wordt steeds meer verwacht van daken, naast het beschermen van de inhoud en gebruikers is ook duurzaamheid belangrijk. RubberGard EPDM voldoet aan die eisen, omdat het een chemisch inert materiaal is en geen stoffen vrijgeeft. Dat maakt het opvangen en terugwinnen van regenwater bijvoorbeeld mogelijk. Daarnaast is het ook compatibel met de installatie van extensieve groendaken en fotovoltaïsche systemen. Tel daar de minimale onderhoudsbehoefte en het aanpassingsvermogen aan mogelijke veranderingen bij op en je snapt dat daken hoogwaardig afgedicht worden met RubberGard EPDM. 
 

Slogan klopt nog steeds

We kunnen nog veel meer positieve eigenschappen toevoegen, zoals de hoge weerstand tegen extreme weersomstandigheden en het feit dat het licht van gewicht is en zonder vlam te installeren, maar we laten de feiten voor zich spreken. De levensverwachting ligt hoger dan 50 jaar, zonder dat het aan stabiliteit inboet of van vorm verandert. Het wordt wereldwijd gebruikt en in Europa en Azië gebruiken we het membraan sinds 1990. Van de temperaturen ver onder nul in Rusland, tot de brandende woestijnzon in Saoedi-Arabië, de RubberGard EPDM daken doen nog steeds hun werk. Wat ons betreft klopt de slogan van veertig jaar geleden nog steeds: Nobody Covers You Better™.  Firestone: namens CPE van harte gefeliciteerd met dit mooie product!

Download de brochure