epdm stroken

Ontdek onze BossCover EPDM stroken

Goede combinatie van elasticiteit en treksterkte

Onze BossCover EPDM-stroken hebben dezelfde goede kwalitatieve eigenschappen als onze BossCover EPDM folie. Ze kunnen in de hele ruwbouw toegepast worden van dak, tot gevel, in de goot en zelfs in de fundering van het pand.

Breedte en dikte maten

Uitermate geschikt voor een afdak of dakkapel

BossCover EPDM stroken zijn verkrijgbaar in verschillende breedte maten vanaf 10cm tot 120cm breed. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor een afdak of dakkapel. Steeds vaker worden de BossCover EPDM stroken gebruikt als waterkering bij muur en gevel constructies en afdichting van kozijnen of als loodvervanger.  Onderstaande afbeelding geeft aan waar de BossCover EPDM stroken toegepast kunnen worden.

epdm stroken

Eigenschappen van de EPDM stroken

  • Behoudt zijn elasticiteit en flexibiliteit
  • Hoge trek- en scheurweerstand
  • Lange levensduur (> 40 jaar)
  • Recyclebaar en milieuvriendelijk
  • Zonder open vuur te plaatsen
  • Eenvoudige plaatsing
  • CE-markering

Plaatsingssyteem

De BossCover EPDM stroken kunnen op twee verschillende manieren worden geplaatst. Met de BossCover EPDM Seal en/of met de BossCover Spraybond contactlijm. De BossCover EPDM Seal heeft als voordeel dat de EPDM stroken waterdicht worden verlijmd. Belangrijk is dan wel om de ondergrond met de BossCover hechtprimer voor te bereiden. De BossCover Spraybond contactlijm dient 2-zijdig te worden aangebracht en zorgt enkel voor een stevige hechting. Er zal nog steeds BossCover EPDM Seal ter hoogte van de randzones gebruikt moeten worden om ook een waterdichting te verkrijgen. Als alternatief voor de EPDM Seal kan ook de BossCover Rubber Seal worden gebruikt

Download de folder