van daken weten

Ik leer nog iedere dag

We zijn eigenlijk van een klein familiebedrijf naar een groter familiebedrijf gegaan. Van Beelen naar CPE. En dat vergt eerlijk gezegd hier en daar wat aanpassingen, de lijnen lopen ietsje anders, we werken met een nieuw systeem, er zijn mensen bijgekomen. Maar eigenlijk heeft het mijn werk ook interessanter gemaakt. Onze collega Ralf van der Laak reed de afgelopen jaren heel wat kilometers als ‘buitendienster’ bij Beelen. Nu Beelen onder de vlag van CPE verder is gegaan, blijft Ralf onverminderd enthousiast. Al is zijn werk wel wat veranderd…

Voorheen zat ik vooral met EPDM-producten op de weg. Maar aangezien we met CPE veel meer A-merken aanbieden, zijn er ook meer mogelijkheden voor onze klanten, de dakdekkers. Mijn focus ligt dus ietsje meer op bestaande klanten, die we nu extra’s aan kunnen bieden. Dat mes snijdt aan twee kanten natuurlijk. Er zijn zoveel artikelen! 

Pen en papier

Het leuke aan mijn werk? De diversiteit aan mensen die je ziet. En het relatiebeheer. Ik ben ervan overtuigd dat eerlijkheid belangrijk is. Ik ben zelf geen dakdekker, dus ik hoef een dakdekker ook echt niets wijs te maken over materialen en toepassingen. Dat weet hij zelf veel beter. Daar ben ik altijd meteen eerlijk over. En dat is ook leuk, want op die manier leer ik ook elke dag weer meer. Ook op het gebied van automatisering trouwens. Ik ben eigenlijk een echte pen-en-papier man, maar ik moet nu ook met het nieuwe systeem werken. Wat dat betreft niets dan lof voor de helpdesk. Geen vraag is ze te veel. En ook voor mijn collega’s Henk, Joep en Jos van de binnendienst, zij maken mij ook wegwijs. Het is een kwestie van doen en oefening baart kunst, gelukkig heb ik het redelijk onder de knie!