VLAG CPE

CPE Nederland verstevigt marktpositie met overname Altena Dakspecialiteiten

CPE Nederland verstevigt marktpositie met overname Altena Dakspecialiteiten

PERSBERICHT 22 NOVEMBER 2023
Kampen/Eindhoven

CPE Nederland, de professionele partner in dakmaterialen, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij Altena Dakspecialiteiten heeft overgenomen. Deze strategische overname markeert een cruciale stap in de uitbreiding van CPE op de Nederlandse markt.

De overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023. Het betreft de verkoopactiviteiten van dak- en gevelmaterialen van de Altena Groep. De overige activiteiten van Altena Groep, namelijk Altena Steenhandel en Altena Infra materialen, blijven zelfstandig doorgaan. Met deze twee activiteiten zet Altena haar meer dan 400-jarige expertise, onafhankelijkheid en innovatief vakmanschap voort. 

Landelijke dekking
De 7 vestigingen van Altena Dakspecialiteiten (Kampen, Zwaag, Zwijndrecht, Apeldoorn, Hengelo, Varsseveld, Woerden) vullen de 12 bestaande vestigingen van CPE Nederland aan. Daardoor wordt de doelstelling om binnen CPE Nederland te komen tot een volledige landelijke dekking steeds beter gerealiseerd. “Dicht in de buurt” is een belangrijk onderdeel van de CPE-service naar haar klanten. 

Klant centraal
De activiteiten van Altena sluiten naadloos aan bij de activiteiten van CPE en door deze samenwerking zal een goede synergie op het vlak van inkoop, marketing en verkoop bereikt kunnen worden. Bij beide bedrijven staat de klant centraal en wordt alles gedaan om de klant volledig te ontzorgen. Dit met de beste service, uitgekiende logistieke dienstverlening en een compleet assortiment van de beste dakmaterialen. 

Slagkracht
Martin Mastenbroek en Rudy Evens hebben als vertegenwoordigers van de aandeelhouders van CPE Nederland de gesprekken gevoerd met Albert Bruins Slot van Altena. Vanaf het begin was duidelijk dat een samengaan van Altena met CPE Nederland een voor de hand liggende route was gezien de vele overeenkomsten tussen de bedrijven. 

Martin Mastenbroek: “Wij hebben al gedurende een lange tijd contact met het management van Altena en hebben altijd een goede relatie onderhouden. Wij zijn verheugd de samenwerking tussen CPE en Altena nu verder gestalte te kunnen geven en gezamenlijk in de markt te kunnen opereren. Dat zal de slagkracht van onze bedrijven en de service aan onze klanten alleen nog maar doen toenemen”. Ook Rudy Evens heeft een duidelijke visie op de toekomst van het door Altena versterkte CPE: “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en kunnen we ons verder ontwikkelen door een gestage autonome groei. Na de integratie van Altena zullen nog diverse ontwikkelingen volgen waar onze klanten van zullen profiteren. CPE blijft in beweging!”. Albert Bruins Slot is ook enthousiast over de overname: “Met Altena aansluiten bij CPE is een logische keuze gezien de achtergrond van de beide bedrijven. In dit samengaan ontstaat een slagvaardige onderneming en zal in de synergie nog veel bereikt kunnen worden. Beide bedrijven gaan hier van profiteren!”. 

De directie van CPE NL wordt gevoerd door Geert-Jan Vogels en Bas van Roermund. 
Deze zal worden uitgebreid met Sjors Wolters, de huidige directeur van Altena.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij: 

- Geert-Jan Vogels, gvo@tectumgroup.be, +31 6 53412681
- Martin Mastenbroek, martin@msq.nl , +31 6 51 40 96 55
- Rudy Evens, rudy.evens@tectumgroup.be , +32 477 26 55 39
 

Over CPE Nederland
CPE Nederland werd opgericht in 2017 als een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse groep MSQ en de Belgische Tectum Group.  CPE is een internationale B2B-groothandel gespecialiseerd in producten voor daken en gevels. Met 29 CPE-verkooppunten verspreid over Nederland en België, streeft CPE ernaar om professionals in de bouwsector te voorzien van hoogwaardige dak- en gevelmaterialen, innovatieve oplossingen, uitzonderlijke service, technische- en projectondersteuning. Dankzij het uitgebreide productassortiment en de klantgerichte aanpak is CPE in korte tijd uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor bouwprojecten van elke omvang.
www.cpe.nl

overname Altena
v.l.n.r. Rudy Evens, Albert Bruins Slot, Huberto van der Schuit, Wim Mulder