De afgelopen jaren is EPDM hét eenlaags dakmembraan bij uitstek geworden voor zeer duurzame daken. Architecten, opdrachtgevers en dakdekkers ontdekken EPDM steeds vaker als de duurzame variant voor zowel nieuwbouw als renovatie daken. 

De belangrijkste reden dat EPDM wint aan populariteit is dat ook binnen de bouwindustrie de verantwoordelijkheid wordt genomen inzake het milieu. De focus ligt op lange termijn oplossingen met een dubbel doel: enerzijds kosten besparen door een hoge levensverwachting en anderzijds de impact op het milieu minimaliseren door de energieconsumptie en het gebruik van natuurlijke grondstoffen te beperken.

Door CPE wordt bij veel projecten Firestone RubberGard EPDM geadviseerd om een aantal redenen.

Firestone RubberGard EPDM

Langer gebruik dankzij uitzonderlijke levensduur

Langer gebruik dankzij uitzonderlijke levensduur

EPDM wordt beschouwd als uitstekend materiaal op vlak van duurzaamheid (50 – 60 jaar).

Eco-vriendelijk membraan

Eco-vriendelijk membraan

EPDM is een materiaal zonder noemenswaardige impact op het milieu.

Verlengd gebruik dankzij herstelling/renovatie

Verlengd gebruik dankzij herstelling/renovatie

Zelfs na jarenlange blootstelling vergt EPDM weinig of geen onderhoud.

Extensieve groendaken

Extensieve groendaken

De ecologische troeven en fysieke eigenschappen maken EPDM dé oplossing voor extensieve groendaken

Lage levenscycluskost

Lage levenscycluskost

Weinig onderhoud, eenvoudig te herstellen en duurzaamheid zorgen voor een lage levenscycluskost.

Fotovoltaïsche daken

Fotovoltaïsche daken

EPDM dakafdichtingssystemen zijn perfect te combineren met zonnepanelen of PV strips op het dak.

Een efficiënt en duurzaam dakafdichtingssysteem is afhankelijk van een reeks factoren zoals het ontwerp van het dak, het gebruik van kwalitatieve materialen en uiteraard een professionele installatie. Dankzij de duurzaamheid van EPDM, de lage levenscycluskost en de weersbestendigheid van het product, moet minder in grondstoffenreserves getast worden. EPDM vormt dé ideale oplossing voor de installatie van een duurzaam dakafdichtingssysteem.

Duits onderzoek naar duurzaamheid EPDM

Het SKZ (Süddeutsche Kunststoff Zentrum) in Würzburg heeft een studie verricht naar de te verwachten levensduur van EPDM dakbedekking voor platte daken. Rekening houdend met alle bekende externe invloeden, materiaalafwijkingen, toleranties en diverse dakconstructies komt men tot de conclusie dat de theoretische levensduur van EPDM dakfolie maar liefst 50 tot wel 70 jaar is. Zodoende wordt EPDM bestempeld als één van de goedkoopste dakbedekkingen door de afschrijving op lange termijn. De onderhoudskosten zijn minimaal en ook op het vlak van milieu scoort het materiaal bijzonder goed.

Verzekeraars

Verzekeringsmaatschappijen stellen steeds hoger eisen aan de brandwerendheid van de dakbedekking en isolatie. CPE Nederland heeft in overleg met een aantal grote verzekeraars de oplossing voor het probleem!

Specifieke info nodig?

Twijfelt u over wat u met uw platte dak wilt doen, welk materiaal u wilt gebruiken of over de combinatie met zonnepanelen of groendak? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met CPE. Wij voorzien u van eerlijk advies en denken graag met u mee over de gewenste stappen.